2 Kasım 2013 Cumartesi

Yeni kimliklerin kullanılacağı tarih

İçişleri Bakanı Muammer Güler, yeni kimliklerin yılbaşından itibaren dağıtılacağını açıkladı.


İçişleri Bakanı Muammer Güler, uluslararası standartlara uygun çipli ve çok gelişmiş güvenlik ögelerini içeren kimlik kartlarının yılbaşından itibaren 3 yıl içerisinde bütün vatandaşlara dağıtılacağını, yeni sürücü belgelerinin de Gölbaşı’ndaki Emniyet Genel Müdürlüğünde bir baskı merkezinden basılarak, kişilerin adreslerine gönderileceğini söyledi.
Bakan Güler, Bakanlığının yürüttüğü önemli projeler arasında yer alan çipli nüfus cüzdanının, uluslararası standartlara uygun ve çok gelişmiş güvenlik ögelerini içeren kimlik kartları olduğunu söyledi.
Türkiye’deki bütün nüfus kimlik kartlarını 3 yılda değiştirmeyi planladıklarını anlatan Güler, “2014′ten itibaren başlayacak, 3′te biri 2014, 3′te biri 2015 ve 2016 olmak üzere her yıl 25-30 milyon aralığında, yeni ürettiğimiz nüfus cüzdanlarını dağıtmış olacağız” dedi.
Güler, Nüfus Kanunu’nda uluslararası standartları öngören bir değişikliğe gidilmesinin planlandığını dile getirerek, çalışmaları en kısa zamanda tamamlayıp, Bakanlar Kuruluna sunmayı amaçladıklarını ifade etti.